Skip links

Avicenna Nemzetközi Karácsonyi Vásár

Avicenna Karácsonyi Vásár fellépői

Indiai klasszikus tánc: Dr Neethu Mohan

Bharatanatyam, Mohiniyattam és Kuchipudi indiai klasszikus tánc stílus kiemelkedő képviselője. Dél-Indiából származik, 2019 óta Budapesten él, és az elmúlt négy évben a ‘Natyaveda ‘ School of Indian, klasszikus indiai tánc iskolát vezeti Budapesten.

Oroszlántánc: Kövér Kristóf, a Konfuciusz Intézet taiji- és kungfu oktatója, valamint dobszó kísérője a kínaiak szerint szerencsét hozó és mindent megtisztító Oroszlán Táncnak
Koreai klasszikus tánc: a Han You Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány, Vargáné Esztergomi Zsuzsanna kuratóriumi elnök vezetésével
Kortárs indiai tánc: Cserepes Panni – a Trigatu alapítója, kortárs indiai tánc tanító, alkotó, szervező 2003-tól.
Koreai modern tánc, Kpop: Koreai Kulturális Központban működő 35-40 fiatalból álló K-pop táncosainak vezetője Glattfelder Melánia
Erdélyi vonós, kalotaszegi és mezőségi népzene: Sámsondi Gergely építész és népzenész vezetésével “utca zenét” játszanak. Hangszerek: furulya, kavalt, koboz és cimbalom.
Indonéz táncosok: Arum Melati Indonéz Tánccsoport, Ms. Irda Risdiarti tánctanár vezetésével a táncegyüttes tagjai sokévnyi táncos múltat és számtalan sikeres fellépést tudnak maguk mögött. Az indonéz és magyar hölgyek ösztöndíjasként Indonéziában vagy itthon az Indonéz Nagykövetségen folytatták művészeti tanulmányaikat.
Vietnámi klasszikus tánc: Lam Hoang vietnámi táncművészet képviselője
Kazah, kirgiz, azerbajdzsáni, török és magyar népdalok: A Turkic Youth Ensemble, magyarul Türk Ifjúsági Zenekar 2023 januárjában alakult a Türk Államok Szervezete keretében. Az augusztus elején elhunyt egykori nagykövet, Hóvári János ötlete volt, hogy a türk államok Budapesten élő fiataljai megismerjék egymást és együtt zenéljenek. Az együttes vezetésével Janurik Tímeát bízta meg. Tagjai között vannak diplomás és amatőr zenészek is, akiket a zene szeretete és jó barátság köt össze. Repertoárjukban főként népdalok, kisebb arányban nemzeti zeneszerzők művei szerepelnek Magyarországról, Törökországból, Azerbajdzsánból, Kazahsztánból és Kirgizisztánból. A zenészek a gitár és ének mellett olyan népi hangszereken játszanak, mint a citera, dombra, komuz, baglama, darbuka, illetve alkalmanként zongorás művet is bemutatnak.
Magyar Thai Box Akadémia: Czinke Gábor elnök, Thai-box Országos bajnok, csoportos- és személyi edző gyerekeknek és felnőtteknek . Önvédelem, kikapcsolódás, mozgásban maradás, szorgalmas elszántság mint gyerekek, mint az idősebb sportolók számára
Charles Margaret Ebube (zongora) – 10. osztály
Mani Ghoujaei (hegedű) és Janiah Mahdyar (gitar) – 11. osztály
Ou Siyuan (zongora) – 11. osztály
Geri Marika and Tintori Arianna – 11. osztály
Pham Minh Vu (dob)- 10. osztály
Alma Zenekar koncert
Lorán Barnabás Showder Klub előadó

December 08-án Nyitó Nap:
Az ünnepélyes megnyitó és a szalag ünnepélyes elvágása után 17.00-kor a meghívott vendégek megtekintik az 500 nm-es karácsonyi pavilonban a nyitó előadásokat, mely a hiedelem szerint megtisztulást és szerencsét hozó kínai Oroszlántánccal kezdődődik, melyet az ELTE Konfuciusz Intézetének művészei adnak elő.
Az ezt követő koreai klasszikus táncokat,a Han You Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány kuratóriumi elnökének, Vargáné Esztergomi Zsuzsannának vezetésével csodálhatjuk meg..

December 09-én, szombaton
A Trigatu indiai tánccsoport szórakoztatja vendégeit 15.00 órai kezdettel, mely 25 perces előadásában végigvezet minket legalább többféle indiai táncstíluson a klasszikustól a progresszív modernig.
Majd az ezt követő tíz perces vietnámi klasszikus tánc bűvöli el két táncos hölgy kecsességével nézőit, a Vietnámi Nagykövetséggel felvett kapcsolatunk eredményeként.
A fellépők sorát az Avicenna International College Két tanítási Nyelvű diákjainak fél órás zenés, táncos műsora zárja.

December 10-én, vasárnap igazán gazdag programnak lehetünk részesei.

11.00 órakor a Csurgó Zenekarral kezdjük egy órás hagyományőrző gyerekműsort, mellyel a vásárra érkező gyerekeknek és szüleiknek szeretnénk élményt adni. Ez az interaktív gyerekkoncert a kicsik aktív részvételével, nem egyszer a szülők bevonásával történik.

14.00-18.00 között a háromtagú Borvíz zenekar járja a standok közötti utcákat és kisebb megszakításokkal adnak magyaros hangulatból virtust a karácsonyi vásárlókat.

A magyar népzenészek szüneteiben 15.00-tól a 35-40 fiatal adja elő a teenagerek által jól ismert Kpop táncokat a Koreai Kulturális Központ tánc tanárának, Glattfelder Melániának vezetésével.

16.00 -tól az Avicenna International College Két tanítási Nyelvű diákjainak fél órás zenés, táncos műsorát tekinthetik meg.

17.00-17.15 között újabb egzotikus csodát láthatnak a vásáron megjelenők dr. Nethu Mohan, indiai klasszikus táncos előadásában, aki a Bharatanatyam tánc indiai történelemmel és kultúrával átszőtt hagyományát mutatja be ‘Natyaveda ‘ Indiai Tánciskola vezetőjeként, Dél-India különböző rangos színpadain való fellépései után.

Ezt követően 17.30-tól indiai tánctanításban vehetnek részt kedves látogatóink.

December 15-én, pénteken

17.00 -i kezdettel az Avicenna International College Két tanítási Nyelvű diákjainak fél órás zenés, táncos műsorával indítunk.

A fél órával később induló magyar körtánc tanítás után 18.30-tól Vietnámi táncelőadás színesíti a napot.

December 16-án, szombaton

11.00-12.00 között a mindenki által ismert Alma Zenekar négy tagja gondoskodik a gyermekek hangulatáról, a rajongók Alma pólókat és zenei CD-ket is vásárolhatnak az ismert gyerek zenekartól.

15.00 -tól az Avicenna International College Két tanítási Nyelvű diákjainak fél órás zenés, táncos műsorát tekinthetik meg.

15.30-15.40 között újra a modern koreai táncosok Kpop táncának bemutatója lesz,

majd 16.30 órától Arum Melati Indiai Tánccsoport öt Indonéz táncosának tíz perces előadását látjuk Ms. Irda Risdiarti tánctanár vezetésével.

17.00 tól a Trabarna, törzskönyvezett nevén Lorán Barnabás, a stand up humorista, parodista, műsorvezető, író, előadó hobbi autó hangutánzó várja a felnőtt vendégeinket.

December 17-én, a vasárnapot

14.30-tól a Koreai Kulturális Központ modern Kpop táncosai színesítik napunkat,

majd 15.00-tól pedig indiai táncot tanulhatnak az arra vállalkozók.

15.30-tól a török köztársaság legjobb konzervatóriumainak nyolc tehetséges fiatal zenésze, Turkic Youth Ensemble, kazah, kirgiz, azerbajdzsan, török és magyar népdalokat és karácsonyi dalokat énekelnek.

Ezen a jeles napon 16.00-tól az Avicenna International College Két tanítási Nyelvű diákjainak fél órás zenés, táncos műsora zárja a sort.

December 22-én, pénteken a Záró Nap előtti estén a koreai klasszikus táncosok műsora kétféle meglepetés tánccal gyönyörködtetik a szemet 17.30-17.40 között Vargáné Esztergomi Zsuzsanna, a Koreai Kulturális Központ tánc tanárának és a Han You Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány kuratóriumi elnökének vezetése alatt. Előtte és utána a Borvíz zenekar szolgáltat magyar utcazenét a standok között.

A fellépők sorát újra 17.00-i kezdettel az Avicenna International College Két tanítási Nyelvű diákjainak fél órás zenés, táncos műsora zárja.

Népi mesterségek és áruk

Magyar standoknál:

nemezelés, bőrözés, babavarrás, térbeli mézes bölcső gyártás, mézes Jézuska festés gyerekeknek, népi furulyák használata

Sajtos Szilvia népi iparművész nemezelő alkotása
Sajtos Szilvia népi iparművész nemezelő alkotása
Sajtos Szilvia népi iparművész nemezelő alkotása
Sajtos Szilvia népi iparművész nemezelő alkotása
Sajtos Szilvia népi iparművész nemezelő alkotása
Turba Bea alkotása
Bán György hangszerkészítő, népi iparművész

Az ember által levegővel (fúvással, leheléssel) megszólaltatott hangszerek a magyar nép történetében összefüggtek a varázslással, a gyógyítással, a szellemi, -lelki élet működésével. A táltosok, sámánok által használt hangszerek segítették a révülést, a szellemi kapcsolatot és gyógyítást. A furulya játékos a levegővel, leheletével, a lelkével szólaltatja meg a hangszert. Így a megörökölt dallam készletünk a magyar nép életéről, a magyar nép lelkéről ad rezgéseket, rezdüléseket, és így is hat ránk. Benne rejlik ősi tudásunk, vándorlásunk, történelmünk.

Indiai standnál: henna festészet, sari ruha kötészet, indiai divatékszer készítés
Koreai booth: patchwork (Korean Cultural Centre)
Koreai standnál: kalligráfia – Munbangsau jelentése a négy kincs: ecset, tusrúd, papír, tuskő (Koreai Kulturális Központ)
Kínai standnál: kalligráfia, festészet az ELTE Konfuciusz Intézet támogatásával Üdvözöljük az ELTE Konfuciusz Intézet sátrában, ahol kalligráfiát tanulhatsz! Próbáld ki a kínai tinta varázslatos világát, ha pedig kevésbé vagy bátor, kérj az Intézet munkatársaitól autentikus rizspapírra írt karácsonyi jókívánságokat. Az elkészült alkotás mindössze 5 perc alatt megszárad, és hazaviheted emlékbe! És ez a különleges program ingyenes. Gyere és fedezd fel velünk a kalligráfia szépségét!
Kínai standnál: Kínai tea az ELTE Konfuciusz Intézet felszolgálásban Csatlakozz az ELTE Konfuciusz Intézethez egy izgalmas utazásra a kínai teák varázslatos világába, ahol ingyenes teakóstolással várunk! Fedezd fel a különféle teafajtákat, négy autentikus teával várunk téged! Tapasztalt szakértőink segítségével megismerkedhetsz a teák eredetével, elkészítési módjával és a kínai kultúrával kapcsolatos érdekességekkel. Ez az élménydús program ráadásul teljesen ingyenes, így mindenkinek lehetősége van belevetni magát a teázás művészetébe és felfedezni ennek a hagyománynak a szépségeit! Gyere el, és élvezd velünk a teák világát!

Népi áruk

Indiai kézzel készített ékszer (Ambika)
Indiai ékszer (Damy)
Indiai ékszer (Damy)
Indiai ékszer (Damy, Bizományi értékesítés)
Indiai ruha kellék (Damy)
Indiai ruha kellék (Damy)

NYITVATARTÁSI IDŐ: Népi mesterségek

Koreai stand:
 • kalligráfia:dec.9. (15.00-18.00)
 • foltvarrás: dec.8, 9, 10, 15, 16, 17 (17.00-20.00)
 • aquarel festészet: dec.8,9,10(15.00-20.00) and (10.00-17.00)
 • kézművesség: dec.8, 9, 10, 15, 16, 17 (17.00-20.00)
 • kozmetikumok: dec.17-23 (teljes nyitvatartási időben)
Magyar stand:
 • nemezelés, bőrözés: dec. 12, 13, 16, 17, 19, 20
 • varrt babák, térbeli mézes bölcső készítés, nemezelés, kis jézus festés: dec.14-15-16, 18-19
 • furulya vásár, tanítás: dec.8-23
Kínai stand:
 • kalligráfia: dec.8. (15.00-20.00), dec.9-10.(10.00-20.00)

NYITVATARTÁSI IDŐ: Népi áruk

Indiai stand:
 • ékszerek: dec.8-23 (nyitvatartás szerint)
Iráni standok:
Kínai stand:
 • ékszerek, lakás berendezési tárgyak: dec.8-23 (nyitvatartás szerint)

És még sokféle más tevékenység és áru a vásár teljes nyitvatartása alatt!

Helyszín:

1089 Budapest, Orczy út 3-5. A kiállításra Budapest VIII. kerületében, központi és forgalmas helyen kerül sor. A helyszín kiválóan megközelíthető tömegközlekedéssel: közel van az M3 metró, a 24-es villamos, a troli pedig közvetlenül a kiállítás előtt áll meg. Az Avicenna Holding nagy falfelületei kiválóan használhatók marketing célokra, például transzparensek elhelyezésére, melyek jól láthatók a tömegközlekedési járművek utasai, az autósok és a járókelők számára.
A rendezvény jó elhelyezkedéséből fakadó legfontosabb előnyök:
 • Éjjel-nappal elérhető tömegközlekedés:
Az Avicenna Holding két fontos útvonal, az Üllői és az Orczy út kereszteződésének közelében található. Nincs messze a 3-as metró (Nagyvárad tér) és a 2-es metró (Keleti pályaudvar), itt van továbbá a 24-es, 23-as villamos, valamint a 9-es és 99-es autóbusz, a 83-as troli megállója. Közel vagyunk a Keleti pályaudvarhoz is.
 • Egyetemek közelében:
Az Avicenna Holding épülete több fontos egyetem közelében található, mint a Semmelweis Egyetem, a Közszolgálati Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és számos további egyetem és főiskola: hallgatóik, valamint családjaik is ellátogathatnak a vásárra.
 • Az Orczy-kert és sporttelep közelében:
Az óriási parkot és hozzá tartozó sportkomplexumot naponta rengetegen látogatják, akik itt futnak, tornáznak vagy sétálnak, közülük sokan szintén a vásár látogatói lehetnek.
 • A Ludovika Campus közelében:
A Ludovika Campus a Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez tartozik, de bárki látogathatja. Az egyetem a vásár közvetlen szomszédságában található, és jelentős biztonsági tényezőt jelent a környezete számára.

Budapest VIII. kerületének története:

A nyolcadik Budapest egyik legrégebbi kerülete, amely 1777 novemberében vette fel a Józsefváros nevet. A kerület egyik legismertebb része az Orczy negyed, ahol az Avicenna Holding is található. Nevét Orczy Lőrinczről kapta, aki 1784-ben megvásárolta az itt található Orczy kertet, majd Pest városának adományozta, közösségi használatra. 1815-ben a Habsburg császár és az orosz cár is járt a parkban, ekkor jött létre a Honvéd Ludovika Akadémia. A környék ismert a kulturális, művészeti, kereskedelmi és ipari tevékenységről. A közelben található a Nemzeti Színház is.

Az Avicenna Nemzetközi Karácsonyi Kiállításról és Vásárról:

Az Avicenna Holding minden évben megrendezi az Avicenna Nemzetközi Karácsonyi Kiállítás és Vásárt. 2023-ban a rendezvény december 8. és 23. között kerül megszervezésre, amikor magyarok és turisták a karácsonyi ajándékvásárlást intézik. A rendezvény fő célja, hogy a környékbeliek, a budapestiek, valamint a vidékről a fővárosba látogatók számára szélesebb körű lehetőséget nyújtson a karácsonyi ajándékvásárlásra, miközben új kulturális és turisztikai attrakció jön létre a kerületben.
A 2022-es magyarországi statisztika szerint széles sávban mozognak azok az összegek, amiket a magyarok karácsonyi ajándékvásárlásra fordítanak (forrás: www.statista.com). A skála 35 000 forinttól (kb. 100 euró) 150 000 forint felettig (több, mint 450 euró) terjed. A konkrét összeg különböző tényezőktől, köztük az iskolai végzettségtől is függ. A legvalószínűbb és leggyakoribb minden jel szerint a 10 és 100 euró közötti ajándékvásárlás.
Egyedülálló élménynek ígérkezik a kiállítás, amelyen lesznek kereskedelmi bemutatók, kulturális rendezvények, vetélkedők és díjátadások, lehetőség lesz online vásárlásra, és lesz sok egyéb program is. Tervünk szerint a vásár fontos részeként minden évben egy vagy több országot látunk vendégül. Idén nagy örömmel mutatjuk be a perzsa emléktárgy-kiállítást és vásárt, amely különleges varázst kölcsönöz a programnak, miközben széles körű ajándékozási lehetőséget kínál a látogatóknak magyar és nemzetközi termékekből. Kelet és nyugat felvonuló változatos termékei lehetővé teszik majd, hogy válasszunk a hagyományos és újszerű ajándékok között.
A vásárlás mellett kulturális rendezvények is várnak az érdeklődőkre. Az Avicenna Nemzetközi Karácsonyi Kiállítás és Vásár minden napját változatos kulturális, tánc- és zenei programok töltik ki. A színpadról élénk szórakoztató műsorok fokozzák az általános ünnepi hangulatot. Szeretnénk továbbá kiállítási lehetőséget nyújtani hazai és külföldi művészek számára, ezzel is növelve a rendezvény színvonalát és hangulatát.
Az izgalmak fokozása érdekében lebilincselő vetélkedőket tervezünk a kéthetes rendezvény alatt, csábító nyereményekkel. A látogatókat a kiállítás során számos verseny és kihívás várja, melyen aktívan részt vehetnek, miáltal látogatásuk még szórakoztatóbbá válik.
A kiállításon emellett lehetőség van az online vásárlásra is, így a látogatók otthonuk kényelméből böngészhetnek, és vásárolhatják meg a termékeket. Néhány kattintással felfedezhetik a virtuális piacot, melynek egyedi ajándékai kényelmesen házhoz szállíthatók.
Az Avicenna Nemzetközi Karácsonyi Kiállítás és Vásár célja, hogy sokszínű és gazdagító élményt nyújtson minden résztvevő számára. A különböző érdeklődésű és életkorú látogatókról gondosan összeállított, műhelytevékenységeket, bemutatókat és interaktív tevékenységeket is tartalmazó program gondoskodik: mindenkire kellemes időtöltés vár. Ezen felül a kiállítás bevételének egy részét jótékony célra eljuttatjuk a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálathoz.
Találkozzunk az Avicenna Nemzetközi Karácsonyi Vásáron, adja át magát Ön is az évszak örömteli szellemének! Legyen részese az eseménynek, fedezzen fel, vásároljon és ünnepeljen az év e különleges időszakában!

Regisztrálás

Ha kiállítóként szeretne részt venni, küldjön e-mailt, és mutassa be a termékeit.

Galéria

Szervező

Avicenna Holding – Avicenna European Exhibitions Events Ltd.

Védnök

Pikó András
polgármester
Budapest 8. kerület

Nemzetközi résztvevők, 2023
 • Magyarország
 • Irán – perzsa kézműves termékek és ajándéktárgyak kiállítása
 • Kína
 • Vietnam
 • Törökország
 • India
 • Korea
 • Olaszország
 • Mongólia
Időpont

2023. december 8-23.

A kiállítás egybeesik a karácsonyi vásárlások legforgalmasabb időszakával.